به گزارش تحریریه، اتحادیه های کارگری بزرگ اروپا به دلیل رکود عمده در بخش های صنعتی اتحادیه اروپا زنگ خطر را به صدا در آورنده اند. افزایش بدون توقف قیمت انرژی ضربه شدیدی را به سنگ بنای این بلوک یعنی اقتصاد، وارد کرده است. همین امر موجب نگرانی های عمیقی در میان سازمان های کارگری با نفوذ شده است.
باوجود کاهش قیمت انرژی نسبت به اوج آن در سال ۲۰۲۲، کمیسیون اروپا پیش بینی می کند که قیمت گاز و برق همچنان بالا خواهد ماند و تهدیدهای بلندمدتی برای رقابت پذیری صنعت و تولیدات اتحادیه اروپا به همراه خواهد داشت.
روند فزاینده صنعتی زدایی
مطالعه تازه Eurostat داده های نگران کننده ای را از روند تولید ارائه می دهد و می گوید تولید صنعتی در اتحادیه اروپا در ماه نوامبر ۰.۲ درصد نسبت به ماه قبل از آن کاهش یافت که این سومین کاهش ماهانه متوالی است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵.۸ درصد کاهش را نشان می دهد.
تولید کالاهای سرمایه ای، شاخص کلیدی سرمایه گذاری بلندمدت است که آن نیز شاهد افت قابل توجه ۰.۸ درصدی در سراسر اتحادیه اروپا در ماه نوامبر بود. به گفته «لودویک ووت» دبیر کنفدراسیون اتحادیه کارگری اروپا، «این ارقام یک قناری در معدن زغالسنگ (زنگ هشدار) هستند و بیشترین ضربه به حوزه سرمایهگذاریهای بلندمدت در ساختمانها و تجهیزات وارد شده است».
«جودیت کرتون دارلینگ» معاون دبیر کل صنعت ALL اروپا که به شدت منتقد سیاست های اتحادیه اروپا است، دیدگاه خود را با Euractiv در میان گذاشت و تصریح کرد که قوانین سختگیرانه بدهی مشکل را در صنعت تشدید می کند و مانع توسعه بیشتر می شود. وی با اشاره به لزوم اتخاذ سیاست مالی انعطافپذیرتر، بر نیاز به ترویج سرمایهگذاری و ایجاد مشاغل با کیفیت بالا تأکید میکند.
کارشناسان، از جمله «توبیاس گرکه» از شورای روابط خارجی اروپا، صنعتیزدایی را «خطری آشکار و فعلی» میدانند. این چالشها با مسائلی مانند کمبود نیروی کار واجد شرایط، زیرساختهای ناکافی و سیاستهای صنعتی ملایمتر در سایر نقاط جهان در حال وقوع هستند.
«بن مک ویلیامز» تحلیلگر سیاست انرژی در اندیشکده بروگل هم تأکید می کند که قیمت بالای انرژی بر رقابت پذیری اروپا تأثیر می گذارد. او میگوید: آینده رقابتپذیری صنعتی اروپا با توجه به توانایی آن در توسعه منابع جدید انرژیهای تجدیدپذیر و ایجاد یک محیط سرمایهگذاری خوب برای نوآوری و فناوریهای فردا تعیین خواهد شد.
شرکت ها به دنبال دریافت غرامت از اتحادیه اروپا بابت ضررهای ناشی از تحریم های روسیه هستند
در میان مشکلات صنعتی اروپا، بحران دیگری هم در حال شکل گیری است زیرا شرکت های بزرگ آلمانی، از جمله وینترشال، زیمنس موبیلیتی، و بانک فولکس واگن، به دنبال دریافت غرامت از دولت آلمان هستند. آن ها مدعی هستند که به علت سیاست های برلین خسارات قابل توجهی را در خصوص تحریم روسیه متحمل شده اند. پیگیری فعالانه Wintershall Dea برای جبران خسارات قابل توجه خود، رویه ای را برای سایر شرکت هایی ایجاد کرد که با مشکلات مشابه دست و پنجه نرم می کردند. زیمنس موبیلیتی و بانک فولکس واگن که با پیامدهای تحریمهای روسیه روبرو شده اند نیز اکنون به صورت رسمی درخواست جبران خسارت کردهاند.
درخواست های غرامت بر سطح فشار مالی این مشاغل به دلیل تحولات سیاسی تاکید دارد. تا اواسط نوامبر، در مجموع ۱۶ درخواست توسط ۸ شرکت ارسال شد که مجموع کل آن ها ۲.۸ میلیارد یورو بود. زیمنس و فولکس واگن به دنبال تحریم ها، فعالیت های تجاری خود را در روسیه متوقف کردند که همین تصمیم منعکس کننده چالش های گسترده تر برای شرکت های آلمانی است.
پایان/
نظر شما